Rakastatko saaristoa? Niin mekin!

Suomen saaristo on yksi maailman kauniimmista paikoista. Jos siis suunnittelet lomamatkaa, ei sinun suinkaan tarvitse lähteä ulkomaille saakka löytääksesi täydellisen rentouttavaa kohdetta. Itse asiassa kotimaan matkailu onkin jo vuosikausia ollut nousussa oleva trendi, kun ihmiset ovat yksi toisensa jälkeen uskaltautuneet vaihtamaan vuosittaiset ulkomaanmatkansa kotimaan matkailuun ja suunnanneet Suomen saaristoon nauttimaan raikkaasta meri-ilmasta, ihanasta merivedestä sekä maailman upeimmista maisemista.

Miksi saaristomatkailu on nousussa?

Saaristomatkailu yleistyy jatkuvasti. Mutta miksi näin on? Saaristomatkailun yleistymiseen on monia eri syitä. Yksi tärkeimmistä syistä lienee se, että Suomessa, kuten muuallakin maailmassa, on alettu pikku hiljaa heräämään enemmän ja enemmän ilmastonmuutokseen sekä matkustelun osaan ilmaston kuormittamisessa. Kun ihminen ymmärtää konkreettisesti, kuinka suuret vaikutukset hänen matkustelullaan voi olla meidän kaikkien yhteiseen maapalloon, saa hän runsaasti motivaatioita vaihtaa ulkomaalle suuntaavat matkat kotimaan matkailuun. Toiseksi yhä useampi kärsii nykyään rahaongelmista, ja kotimaan matkailu on luonnollisesti huomattavasti ulkomaille suuntaavia matkoja edullisempi vaihtoehto. Suomen halki voi kätevästi ajaa mannerteitse, ja saaristoon puolestaan pääsee helposti laivalla tai veneellä. Tämä säästää sinulta hintavien lentolippujen ostamisen kustannukset.

Saaristomatkailu tukee paikallisia yrittäjiä

Kolmas ja yksi suurimmista pointeista matkailla kotimaassa ulkomaiden sijaan on tietenkin se, että kotimaassa matkailemalla myös rahat jäävät kotimaahan sen sijaan, että ne menisivät ulkomaisille yrityksille. Kun matkustat Suomen sisällä ja käytät suomalaisten yritysten palveluita, tulet samalla tukeneeksi kotimaisia yrityksiä. Kun kotimaiset yritykset saavat rahaa, ne maksavat niistä samalla myös veroja. Tämä raha puolestaan käytetään esimerkiksi tukiin, joita suurin osa meistä nostaa ainakin jossain vaiheessa elämäänsä. Toisin sanoen kotimaaha suuntautuva matkailu hyödyttää välillisesti meistä ihan jokaista.

Valitse matkakohteeksi Parainen

Jos siis vielä mietit ensi kesän matkasuunnitelmia, suuntaa seuraava lomasi vaikkapa Paraisille. Parainen tarjoaa upeaita nähtävyyksiä, ystävällisiä ihmisiä ja unohtumattomia kokemuksia, unohtamatta henkeäsalpaavia maisemia. Tämän sivuston artikkeleista voit lukea lisää niin Paraisista kuin saaristomatkailusta yleensä. Takaamme, että nämä artikkelit saavat sinut toivomaan, että nyt olisi jo kesä ja pääsisit nopeammin matkaan!