Parainen on yksi Suomen upeimpia saaristokohteita ja se koostuu viidestä eri kunta-alueesta, joita ovat Parainen, Houtskär, Iniö, Korppoo, sekä Nauvo. Paraisten aluuelta löydät yli 10 000 saarta, joten tutkittavaa riittää alueella vaikka loppuelämäksi! Moni sinne matkustava haluaakin palata alueelle kerta toisensa jälkeen takaisin, eikä ihme, sillä Parainen on kaunis ja monipuolinen kohde.

Mitä tehdä Paraisilla?

Vain mielikuvitus on rajana, kun puhutaan erilaisista tavoista saada aika kulumaan Paraisilla. Tekemistä riittää laidasta laitaan ympäri vuoden, mutta toki paikan sijainti antaa loistavat puitteet kaikenlaisiin aktiviteetteihin saaristossa. Saaristoalueella voit esimerkiksi vain tutustua eri saariin omalla tavalla kulkien ja upeista maisemista nauttien. Saarilta löytyy suuri valikoima erilaisia ravintoloita, kahviloita ja majoituspaikkoja, joissa saat kulumaan helposti päivän jos toisenkin!

Yksi suosittu tapa tutustua Paraisiin ja sen saaristoon on vaeltaminen, joko jalan tai sitten vaikka kanoootilla liikkuen. Saarilla on mahdollista majoittua myös telttaillen ja jos muiden ihmisten seura alkaa ahdistaa, löytyy Paraisilta aivan varmasti saaresta paikka, jossa saat olla omassa rauhassasi. Saarilta löytyy upeita luontopolkuja, jotka johdattavat kulkijan uskomattomien maisemien äärelle ja tämä onkin yksi syistä, jonka vuoksi Paraisilla vierailevat palaavat paikalle aina uudelleen.

Jos vaellus tai saariston luontopoluilla samoilu ei kiinnosta, on tarjolla toinen toistaan upeampia majoitusvaihtoehtoja, joissa yöpyä. Tarjontaa on jokaisen makuun ja budjettiin sopivaksi, joten jokaisella on mahdollisuus nauttia Paraisten parhaista paloista. Lisäksi monet erilaiset kahvilat ja ravintolat, sekä pienet myymälät tarjoavat tekemistä heille, jotka viettävät aikaansa mielummin terassilla kahvia nauttien kuin luontopolulla kahlaten. Löydät Paraisilta myös erilaisia museoita, joissa pääset tutustumaan saaritolaiselämään ja kulttuuriin – tekemistä siis löytyy aivan joka lähtöön.

Parainen ja sen upea saaristo tarjoavat siis tekemistä kaikenlaisille ihmisille ja suosittelemmekin kaikkia tekemään edes päivän mittaisen reissun Paraisten saaristomaisemiin. Vieralla voit niin kesällä kuin talvellakin, tekemistä riittää ympäri vuoden reilusti. Uskaltaisimme kuitenkin sanoa, että kun olet kerran kokenut idyllisen saariston ja Paraisen, haluat sinne palata vielä toisenkin kerran, ehkäpä jopa kolmannen!