Saaristo on mukavaa ja ainutlaatuista matkailuseutua. Seillä eletään idylisesti ja rennosti omissa kyläyhteisöissään ja kesällä rivejä täydentävät sadat mökkiläiset. Monille saaristo on kuitenkin melko tuntematonta aluetta. Sitä on ehkä tullut ihastelleeksi ruotsinlaivan ikkunasta, mutta siihen se sitten jääkin.

Kotimaanmatkailun kasvattaessa suosiotaan myös Saaristo on alkanut keräämään vierailijoita ympäri Suomea. Varsinkin ulkoilmaihmiset ihastuvat taatusti saaristolaisluontoon ja sen yllättävän monipuolisiin liikunta- ja vaellusmahdollisuuksiin. Vaikka saaristoon tehdäänkin yleensä päiväretkiä, kannattaa kuitenkin aina harkita majoitusta saaristossa, jottei loma muutu suorittamiseksi. Mukava majoitus tekee lomasta loman ja kerrommekin nyt lisää majoitusmahdollisuuksista saaristossa ja erityisesti Paraisten alueella.

Hotellit

Perinteisiä hotelleita löytyy saaristosta siinä missä muualtakin Suomessa. Saaristossa tosin saa kaupanpäällisinä aina upean merinäköalan. Vaikka bed and breakfast -majoitus kuulostaakin alkuun tylsästä, tekee saaristo siitäkin suorastaan majesteetillisen kokemuksen.

Paraisten alueella toimii yhteensä viisi hotellia, hostellia ja B&B-majoitusta. Ehdottomasti tunnetuin hotelli alueella on Airisto. Se on Paraisten vanhin edelleen toimiva hotelli, jonka varhaisimmat maininnat ovat niinkin pitkältä kuin 1900-luvun alusta. Huoneita on yhteensä 11 ja kokoustilojakin löytyy yhteensä kolme. Paikka siis sopii mainiosti erilaisiin neuvotteluihin ja virallisiin tapaamisiin, joissa pitää olla edustus kunnossa.

Mökit ja leirintäalueet

Koska Paraisilla on vilkas mökkikulttuuri, ei ole yllätys, että alueelta löytyy myös majoitukseksi sopivia vuokramökkejä. Tunnelma on kuin omalla mökillä, mutta kevät- ja syyssiivousta ei itse tarvitse miettiä pätkääkään. Monien mökkikylien yhteydessä sijaitsee myös leirintäalue, jonne ovat tervetulleet niin telttailijat kuin asuntoautoilijatkin.

Stormälön Mariina yhdistää leirintäalueen, mökkikylän ja pienvenesataman. Mökkejä on yhteensä seitsemän ja leirintäalueella on paikkoja 20. Satamapaikkoja vuokrataan pienille veneille ja alueella on myös mahdollisuus säilyttää venettä talven yli.

Mariinan leirintäalue toimii hieman poikkeuksellisesti, sillä se vuokraa kaikkia 20 paikkaansa ainoastaan koko sesongin ajaksi eli pitkäaikaisille vierailijoille. Jokaisella paikalla on oma sähkön mittaustolppa ja sähköstä maksetaan kulutuksen mukaan. Omat puut kannattaa myös tuoda, sillä sauna on puulämmitteinen. Muuten homma toimii kuin millä tahansa muulla leirintäalueella: yhteiset pesu- ja pyykkitilat sekä roskien vastaanotto ovat kaikkien käytössä.