Kesä on joka puolella Suomea mukavaa aikaa, sillä lämpö ja siten mahdollisuudet oleilla ulkona lisääntyvät, ja ympäri maata järjestetäänkin kaikenlaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Varsinkin musiikkiin ja muuhun taiteeseen liittyvät tapahtumat ovat suosittuja ja niitä löytyy runsaasti myös eri saaristoalueilta. Käymme tässä artikkelissa yleisesti läpi erilaisia tapahtumia, joita järjestetään saaristossa ja voitkin tämän artikkelin kautta saada vaikka inspiraatiota tulevien kesien suunnitelmiin.

Erilaiset tanssitapahtumat

Osana saariston perinnettä ovat ehdottomasti erilaiset tanssit ja tanssitapahtumat. Monesta saaresta löytyy ainakin jonkinlainen tanssilava. Moni saari taas on tunnettu siellä järjestettävistä tansseista ja tapahtumista.

Tanssit ja tanssilavoilla vierailu on osa suomalaista kesäperinnettä, mutta valitettavasti se on enmmän varttuneiden ihmisten suosiossa, kuin uudemman sukupolven. Tämän vuoksi kannustammekin kaikkia kokemaan perinteiset tanssit saaristossa, vaikka valssi ei itseltä ihan nappiin menisikään, on kokemus silti sen arvoinen.

Konsertit ja keikat

Saaristossa järjestetään paljon kaikenlaisia konsertteja ja keikkoja; niin pieniä kuin vähän suurempiakin. Joillakin saarilla saattaa myös olla pienimuotoisia festareita, mutta yleensä ne järjestetään isommissa puitteissa. Saaristossa on kuitenkin tarjolla paljon erilaisia tapahtumia ja konsertteja, sekä musiikkia jokaiseen makuun. Ota siis selvää mitä konsertteja lähistösi saarialueilla järjestetään ja ota osaa johonkin noista konserteista.

Teatteri

Yksi suosituimpia aktiviteetteja kesäisessä saaristossa ovat erilaiset teatteriesitykset, varsinkin kun harrastelijateatterin määrä kasvaa merkittävästi aina kesän kynnyksellä. Monissa saarissa järjestetään erilaisia teatteriesityksiä läpi kesän ja näistä löytyy yleensä hyvin tietoa eri alueiden kaupunkien sivuilta. Teatteriesityksiä löytyy joka vuosi niin aikuiseen, kuin koko perheenkin makuun ja hauska tapa viettää mukava kesäpäivä vaikka perheen kesken onkin mennä katsomaan jotakin näistä esityksistä.

Yhteenveto

Saaristo tarjoaa siis kaikenlaisia tapahtumia ympäri vuoden, mutta erityisesti kesät ovat vilkasta aikaa tapahtumien suhteen. Ottamalla osaa erilaisiin saaristossa järjestettäviin tapahtumiin tuet saariston asukkaiden elinkeinoa jatkossakin ja samalla koko Suomen taloutta. Eri tapahtumat ovat yleensä saariston asukkaiden ja paikallisten yrittäjien järjestämiä ja heille erityisesti kesä on tärkeää aikaa elinkeinon suhteen. Tuetaan siis kaikki upean saaristomme asukkaita ja yrittäjiä, ja vieraillaan mahdollisimman monessa tapahtumassa!